Legalisatie van volmachten

leaseverklaringen/berijdersverklaringen/autoverklaringen voor Marokko, Tunesië, Turkije en Oekraïne.

Een volmacht is nodig als je met een auto naar Marokko, Tunesië, Turkije of Oekraïne reist. De verklaring moet door de Kamer van Koophandel worden gelegaliseerd en door de Rechtbank worden voorzien van een apostille. Dit kan alleen als een auto op naam staat van een bij de KvK ingeschreven onderneming.

Wie stelt de volmacht op?

Is de auto eigendom van een in Nederland gevestigde leasemaatschappij, autoverhuurbedrijf of van jouw werkgever, dan stelt deze de verklaring op. Je kunt deze verklaring bij ons laten legaliseren. De verklaring moet voorzien zijn van een handtekening en naam in blokletters en geprint zijn op briefpapier.
Ook moet er een getekende machtiging aan ons worden verleend door de juridisch eigenaar van de auto.(machtiging EDS). De onderneming zal voor deze dienstverlening dan ook gefactureerd worden.

Voor de juiste inhoud van de volmacht adviseren wij om het betreffende consulaat te raadplegen. https://www.rijksoverheid.nl

Na legalisatie van de volmacht, kan deze door de rechtbank worden voorzien van een Apostille. https://www.rechtspraak.nl


Er hoeft nu geen legalisatie door Buitenlandse Zaken of Ambassade meer plaats te vinden.