Documentaire kredietbrief

Een documentaire kredietbrief is een veilige betalingsmethode in de internationale handel, die wordt gebruikt om de betaling voor export te garanderen en om de koper en verkoper financiële bescherming te bieden. Een exporteur zal er meestal voor kiezen om deze betaalmethode te gebruiken bij de verkoop van goederen aan risicovolle klanten of markten.

Hoewel een kredietbrief de veiligste methode voor exportbetaling blijft, vereist het opstellen van verzenddocumenten die onder dit systeem vallen, grote zorg en aandacht voor detail, om nog maar te zwijgen van verzend- en bankexpertise. Veel exporteurs hebben te maken met meerdere problemen bij het opstellen van documentatie die voldoet aan de Letter of Credit, waaronder:

Wij bieden de volgende voordelen:

  • Late presentatie van documenten aan de bank
  • Vermijd betalingsachterstanden
  • Vermijd tegenstrijdige documenten en bijbehorende kosten
  • Besteed zelf te veel tijd aan het omgaan met documentatie
  • Voorkomen inconsistente service/informatie
  • Voldoen aan de voortdurende trainingsbehoeften voor L/C-compliancepersoneel

Vanaf het begin voor uw krediet zorgen, of het nu gaat om het controleren van documentatie om ervoor te zorgen dat deze voldoet aan de voorwaarden van het krediet, of het opstellen van documenten zoals facturen en paklijsten, waarbij u bij elke stap contact onderhoudt met exporteur en verlader.
Downloaden van L/C rechtstreeks van geselecteerde banken.
Regelen van authenticatie en legalisatie van documenten indien nodig, met behulp van onze eigen in-house documentatieservice, inclusief online certificering, met dank aan de Lokale Kamer van Koophandel.
Documenten (waar mogelijk elektronisch) aanbieden aan de bank en ervoor zorgen dat de betaling heeft plaatsgevonden.

Voor meer informatie neem contact met ons op.